Woordsoorten benoemen Combinatietoets 4TL

Invuloefening

Vul de gaten in met de juiste zinsdelen!
Klik op 'checken' als je klaar bent
Tussendoor kun je soms een tip ophalen als je op 'tip' klikt

Woordsoorten benoemen:

Vul in het gat de juiste afkorting in van de woordsoort (van het woord waar het gat achter staat)
Kies uit: lw, zn, bnw, zww, kww, hww, vz, bijw, pers vnw, bez vnw, wnd vnw, wig vnw, vr vnw, aanw vnw, betr vnw, onb vnw, bep htw, onbep htw, bep rtw en onbep rtw

Let op: let op de juiste spelling bij de afkortingen. En denk eraan: bij de toets krijg je deze afkortingen er NIET bij!

AMERIKAAN STEELT VOOR MEER DAN DRIEDUIZEND EURO AAN SNACKS

De politie uit het Amerikaanse Jacksonville is op zoek naar een dief die voor ruim 3.000 euro aan snacks heeft gestolen.
De buit bestond uit onder andere patat, kippenvleugeltjes en kipkluifjes. Dat schrijft het Amerikaanse ABC woensdag.
Bij deze diefstal, die al op 21 januari plaats vond, drong een man agressief het Jerome Brown BBQ-restaurant binnen. Samen met de schade aan de deur, de snacks en het verdwenen geld uit de kassa is de schade flink: zo’n 4.500 euro.
De eigenaresse van het restaurant smeekt om de medewerking van het publiek. "Hier heeft iedereen veel last van", vertelt ze aan de nieuwssite. "We hopen daarom ook dat u, als u weet wie het gedaan heeft, de man aangeeft. We kunnen ons niet voorstellen dat niemand het weet”. Intussen is het gezellige restaurant alweer open. Wie heeft er trouwens trek in een lekkere snack? We zouden elkaar kunnen trakteren. Dat zou dan de eerste keer zijn!